marți, 6 august 2013

CUM SA INTENSIFICI PERFORMANTA LAPTOP-ULUI?

 
Photo Credit: Ed Yourdon via Compfight cc
Laptop-ul a devenit deja un dispozitiv IT la indemana oricui dispune de un buget rezonabil si de cateva cunostinte de baza din domeniul informaticii. Motivul achizitionarii lui, de obicei, porneste de la dorinta utilizatorilor de a beneficia din plin, oricand si oriunde, de atributele portabilelor inteligente. Aici ma refer in special la laptop-urile sau notebook-urile de ultima generatie, in masura sa satisfaca exigentele cumparatorilor potentiali.

Desigur ca achizitia unui laptop trebuie sa ofere perspectiva utilizatorului asupra beneficiilor reale pe care le poate obtine, slujindu-se de un dispozitiv multifunctional. Avantajele utilizarii portabilelor sunt invizibile daca nu se au in vedere unele aspecte cu privire la ce trebuie facut pentru a mari eficienta acestora.

1. Optiunile de alimentare ale laptop-ului


Pentru ca procesorul si alte componente ale hardware-ului sa functioneze mai rapid, este prioritar sa verificati optiunile de alimentare ale laptop-ului (setarile pentru a economisi energia) din Panoul de control. Dar de ce durata bateriei este esentiala, chiar daca in momentul functionarii, laptopul este conectat la reteaua de energie electrica? Personalizand planul de alimentare cu setari care sa favorizeze intensificarea performantelor portabilului (setarea Performanta inalta, recomandatain cazul unui procesor mai slab), automat veti avea nevoie de mai multa energie (de la sursa de alimentare).Daca insa, unul dintre obiectivele voastre consta in prelungirea duratei de functionare a laptop-ului si mai putin in intensificarea eficientei procesorului, modificati aceleasi setari din Panoul de control, optand pentru setarea Echilibrat, de utilizat in cazul unui hardware suficient de potent.

Personalizarea setarilor Optiuni de alimentare, se poate accesoriza cu mici trucuri, astfel incat orice
consum energetic suplimentar, sa fie redus la minim. Astfel, luminozitatea diplay-ului se poate reduce, prelungind in schimb autonomia laptop-ului. Dispozitivele periferice sunt de asemeneaconsumatoare, fiind recomandata decuplarea acestora, daca utilizarea lor nu este tocmai necesara.Conservarea energiei laptop-ului devine asadar, unul dintre obiectivele fara de care randamentul acestuia se limiteaza la un nivel mai modest.

2. Accesul laptop-urilor la reteaua de internet

Portabilitatea laptop-urilor va permite utilizarea acestora indiferent de locatia pe care o aveti. In plus, posibilitatile de conexiune la retelele de internet wireless, nu mai constituie un impediment pentru a putea comunica in mod eficient atat cu angajatorii, cat si cu familia sau prietenii. Tot ce aveti nevoie, este o retea wifi la care sa va conectati, indiferent daca va aflati in propria locuinta, la birou, in parcuri, aeroporturi, etc.

Disponibilitatea retelelor wifi este gratuita in multe locuri publice, in sens contrar, puteti sa apelati la furnizorul de telefonie mobila pentru a va pune la dispozitie un card care va faciliteaza conectivitatea laptop-ului, atata timp cat va aflati in interiorul zonei de acoperire.

3. Securizarea laptop-ului

Fiind supus deplasarilor repetate, trebuie acordata o maxima atentie la securizarea datelor salvate in memoria laptop-ului, anticipand o eventuala pierdere, prin efectuarea frecventa a backup-urilor si instalarea parolelor puternice.

Pentru protectia portabilului si evitarea pericolelor de a-l pierde sau deteriora, este recomandat sa nu-l lasati nesupravegheat si sa-l accesorizati cu o geanta sau husa adecvata.Cumparand un laptop (ultimul model al marcii X, de exemplu) extrem de potent, nu va iluzionati ca este suficient pentru a uzufrui de performantele acestuia. Pentru un randament maxim, trebuie sa fiti la curent cu acele stratageme care vor amplifica vizibil, chiar si prestatiile vechiului portabil pe care-l considerati deja piesa de muzeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu